House on the Hill

House on the Hill, Jan Juc (in-progress)

Construction of a new residential dwelling on a moderately sloping site, which is both functional and forms a creative design response to the site. Discussions with the client regarding consideration of the size of the home, number of spaces including wet areas, extent of joinery and servicing requirements.

Perspective 04_FRONT COVER

Key spaces shall include the Living, Dining and Kitchen to be semi-open light filed space. Heart of the house, a place to relax and entertain guests. Provide access via large glazed doors to external entertaining area/deck. Orient to South overlooking reserve to capture leafy views. Kitchen to be practical and functional, with plenty of bench space and storage, connected to Living and Dining spaces. A Study with minimum two workstations at the desk as both clients work from home. Covered entertaining area with BBQ to allow for ease of transition from indoor to outdoor areas. Connect to Garden.