Motif House

The Motif House, Kew (05/2018-12/2020)

Alterations & Additions to an existing residence, improving the layout and flow of the ground floor and enlarge the habitable floor space including a first floor addition. The design will incorporate solar passive design principles.   Alterations and Additions are clearly new modern contemporary works, although in consideration to the existing c. 1910 period home.

05 - Copy B&W

Key spaces include Living space; Reconfigure and relocate this space to allow for greater natural light particularly for East morning sun to enter, enhancing connection to Kitchen, Dining and Courytard, a Study desk for work and homework to be concealed behind sliding doors that open onto Living. Kitchen to be practical and functional.  New joinery and built in appliances with larger bench, pantry and storage to be provided.  Ensure this space has plenty of overhead cupboards, adequate natural light and suitable lighting, connecting well to Living and Dining space.  An island bench with breakfast bar could be provided to allow entertaining from Kitchen while capturing external views.