Skip to content

Code Green

The Code Green House, North Carlton (10/2007 - 08/2009)

The design brief for this house was to creatively improve the function of the Victorian terrace style home while generating a strong connection to a new rear entertainment terrace and garden.  The existing house located in North Carlton was on a typically narrow site and was quite uninspiring on first impressions.  The clients had outgrown the existing house and with their small children were struggling with several aspects of the layout.

I:PROJECTSCOMPLETED�6Built Works�6 003 FALLSHAW CALABRIA�2

The design is contemporary and avoids reproduction architecture ensuring it will not be confused with the original fabric.  Upon entering from the street that is made up of a series of Victorian terrace style facades one makes their way down a typical long narrow hallway.  Nearing the end of the traditional hallway the new building begins to reveal itself.  As the door to the main living space swings open, the light filled space is immediately noticeable, a stark contrast to the dark almost cavenous space that once stood in its place.

The open tread staircase is the major feature of the living space which is almost as surprising as the splashes of green that become apparent when entering the Kitchen.

MONTAGE DR
MONTAGE SC